10 manieren om te groeien op TikTok

Zorg ervoor dat mensen je muziek gebruiken op TikTok.

Veel artiesten vragen zich af hoe ze hun publiek op TikTok kunnen vergroten.

In het afgelopen jaar is het videoplatform een enorme motor geworden voor het ontdekken van muziek en wordt het nu gezien als een opstap naar groter succes in de industrie.


Als je ThePlugg gebruikt voor distributie naar streamingplatforms, leveren we automatisch je nummers aan TikTok, de snelst groeiende sociale video-app ter wereld, en we zijn erg benieuwd wat voor soort video's mensen maken met je liedjes.Hoe zit 't eigenlijk met TikTok?

Als TikTok nieuw voor je is, lijkt het misschien een vreemde plek. Dat komt omdat het zo is.

TikTok wordt gebruikt door meer dan een half miljard mensen over de hele wereld (velen van hen tussen de 16 en 24 jaar), en het is de thuisbasis van een aantal eigenzinnige, gekke, gekke, grappige video's.


Het platform is gebouwd op muziek. Het is gemakkelijk om een korte audiofragment in je eigen video op te nemen, en het is gemakkelijk om een nummer dat u in de video van iemand anders hoort, ook in je eigen video op te nemen. Dat maakt TikTok tot een plek voor echt virale muziekinhoud, inclusief dansuitdagingen en lipsynchronisaties.

.

Hoe bereik ik meer mensen op TikTok

 1. Hou 't luchtig — TikTok is een FUN-platform. Een deprimerend volksliedje presteert misschien niet zo goed, tenzij er een leuke video bij is.

 2. Het gaat niet om je liedje —  Het gaat over een haak. Het enige wat je nodig hebt, is een goed fragment van 15 seconden uit een nummer om de oren en de verbeelding van mensen te vangen. Die haak zit misschien niet in je nieuwste single, trouwens. Het kan van jaren geleden zijn, dus denk eens goed na over je hele catalogus.

 3. Het gaat niet om jou — TikTok gaat over HEN, de gebruikers. Het is niet een plek waar anderen zullen buigen voor jouw genialiteit. Jij wilt iets maken dat anderen inspireert om hun eigen video's vorm te geven op basis van uw muziek, wedstrijd of concept.

 4. Beloon fans — Prikkel je publiek hun eigen video's te laten maken met jouw muziek: beste dans, beste lipsynchronisatie, enz.

 5. Gebruik hashtags — TikTok draait op hashtags, dus gebruik een mix van algemene tags die vreemden aanspreken en specifieke tags die betrekking hebben op je muziek en wedstrijden.

 6. Gebruik TikTok als een community — Wees net als andere platforms een goede burger. Reageer op opmerkingen. Volg andere artiesten.

 7. Deel je videos elders — Het is gemakkelijk om TikTok-video's te delen op Instagramverhalen, en dat zou je ook moeten doen, vooral als je net begint met TikTok en niemand weet dat je er nog bent.

 8. Overdrijf — Video's die goed presteren op TikTok hebben over-the-top karakters. Ga groot!

 9. Werk samen — TikTok's Duet-functie geeft je een geweldige kans om met een andere artiest samen te werken en samen iets te maken dat je beide publiek zal aanspreken.

 10. Focus lokaal — Lokale inhoud lijkt de voorkeur te krijgen in de feed, dus zorg ervoor dat je locatiegegevens in je video's en beschrijvingen plaatst. Geen stad is te klein.

 11. BONUS: Wees niet te “perfect” — Bezorgd over perfectie? TikTok-gebruikers lijken authentieke en gekke dingen te graven, dus je kunt dingen goedkoop en snel maken die een nog grotere kans hebben om viraal te gaan dan een professioneel geproduceerde video.

ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

 • Instagram