7 manieren om online geld te verdienen als artiest

In de muziekindustrie zijn is altijd een wilde rit, maar de afgelopen maanden waren enkele van de meest turbulente in de recente geschiedenis. Zoveel van wat we wisten over hoe je geld kunt verdienen als doe-het-zelf-muzikanten is verstoord, gepauzeerd of op zijn kop gezet.

Het is nu meer crucialer dan ooit om het heft in eigen handen te nemen en creatief om te gaan met je online inkomstenstromen.

1. Verkoop digitale muziek

Hoewel het waar is dat de meeste luisteraars anno 2020 naar muziek luisteren via streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music, hebben veel artiesten succes gevonden door hun muziek online aan trouwe fans te verkopen.


Zorg ervoor dat jij je singles, EP's en albums rechtstreeks via je eigen website verkoopt, daar waar jij weet waar je fans op zitten te wachten en het prijsmodel dat je het aantrekkelijkst is voor je fans. Je kunt je releases ook overal verkopen op platformen die deze mogelijkheid ondersteunen zoals bijvoorbeeld iTunes, Amazon en Beatstars.


Als je nog geen website hebt waar een aankoop kan worden gedaan dan kan je er gemakkelijk een opzetten met Bandzoogle. En in tegenstelling tot het verkopen van je releases via andere platforms, behoudt je 100% van je omzet.


2. Verkoop CDs & vinyl

Voor die-hard muziekfans is er niets anders dan het gevoel van een album of vinyl fysiek in handen te hebben. Het dupliceren van cd's is ongelooflijk kosteneffectief geworden en vinyl zorgt voor een geweldig verzamelobject (hoewel het duurder is om te produceren).


Je kan je fysieke muziek direct naast je digitale muziek op je website verkopen en deze zelfs combineren met merchandise om je inkomen te vermenigvuldigen.3. Verkoop ander fysieke merch

T-shirts, petten, tassen en stickers zijn allemaal koplopers als het gaat om artiesten merchandise, maar dit is ook een leuke gelegenheid om je creativiteit aan het werk te zetten.


Welke andere items passen bij je branding die je fans graag willen kopen? Alles, van telefoonhoesjes tot flesjes tot handgeschreven tekstvellen kan al een aardig bedrag opleveren.


4. Verkoop digitale merch

Zie je niet veel vraag naar fysieke merchandise of heb je een krap budget, denk dan eens aan een waardevol digitaal aanbod met een laag risico dat je kunt verkopen. Een mooi e-boek met de songteksten van je album of het downloaden van bladmuziek voor je nieuwste single zou bijvoorbeeld slechts een kleine inspanning vooraf vereisen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de productie of verzending wanneer je een verkoop doet.


Je zou ook videolessen of workshops kunnen aanbieden voor alle muzikaal ingestelde fans. Leer ze hoe ze een akoestische versie van je nummer kunnen spelen, deel je songwritingtechnieken of leid ze door je muziekproductie-instellingen.5. Verkoop tickets voor live streams

Online concerten zijn booming! En de technologie zal alleen maar beter worden.

Als je vóór de pandemie sterke opkomst had gehad bij je optredens, zouden diezelfde fans hoogstwaarschijnlijk graag op je livestreams afkomen. Verkoop tickets voor livestreams via je website om de online ervaring exclusiever voor ze te maken.


6. Accepteer donaties

Hoe gemakkelijker je het voor je supporters maakt om tips en donaties te sturen, hoe groter de kans dat ze het ook daadwerkelijk doen. Bandzoogle-leden die een Tip Jar-functie op hun websites gebruiken, hebben al meer dan € 200.000 verdiend, met een gemiddelde fooi van € 37,84.


7. Start een online fan club

Op zoek naar een meer voorspelbare bron van inkomsten? Abonnementen geven je grootste fans toegang tot speciale beloningen en exclusieve content in ruil voor hun maandelijkse bijdrage.


Patreon is hiervoor een populair platform, of je kan de ingebouwde abonnementsfunctie van Bandzoogle gebruiken om eenvoudig alles op je eigen website te beheren, zonder dat er commissies van uw betalingen worden afgetrokken.ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

  • Instagram