Deezer artiestpagina claimen & bewerken

Miljoenen muziekfans gebruiken Deezer in plaats van andere gevestigde services zoals Spotify en Apple Music, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe fans omgaan met je muziek op het platform.


Backstage is het antwoord van Deezer op Spotify for Artists en Apple Music for Artists. De service biedt artiesten en labels tools die ze nodig hebben om hun profiel te bewerken en toegang te krijgen tot de luisteraarsgegevens die ze nodig hebben om de volgende beste stappen voor hun marketingstrategieën te plannen.Geverifieerd worden op Deezer

Als je toegang wilt tot Backstage, moet je live muziek hebben op Deezer. Vervolgens kunt u zich gewoon aanmelden en uw artiest-ID verifiëren.


Zodra je je muziek op Deezer hebt uitgebracht, is inloggen op Deezer Backstage vrij eenvoudig. Dit is hoe het werkt.


1. Ga naar backstage.deezer.com en klik op Request Access.


2. Vul het Backstage Info-formulier in en verzend het.


3. Wacht tot Deezer je identiteit bevestigt en toegang geeft.Zodra u de bovenstaande informatie heeft ingediend, bent u klaar! Het kan enkele dagen duren voordat toegang wordt verleend, maar u ontvangt een melding zodra u kunt inloggen.


TIP: Je kunt ook andere mensen (zoals je manager, label of iemand anders in je team) toegang geven tot je Deezer Backstage-account. Voeg ze gewoon toe via het tabblad Gebruikersbeheer.


Deezer artiestenprofiel bewerken

Zodra je bent geverifieerd als artiest en je inloggegevens hebt gevonden, is het tijd om je artiestenprofiel bij te werken en te bewerken.


Wijzig de profielfoto van je Deezer-artiest

Om uw profielfoto bij te werken, klikt u op het tabblad Artist Edition bovenaan uw scherm.


Hier kunt u uw profielafbeelding toevoegen, bijwerken en wijzigen. Deezer accepteert alleen afbeeldingen van artiesten met een minimale grootte van 500x500px en 3MB. U moet het ook uploaden als een JPEG- of PNG-bestand.


Elke afbeelding die u uploadt, wordt in een cirkel bijgesneden, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een foto.Vanuit deze sectie kun je ook je Facebook- en Twitter-profielen linken en aangepaste "statussen" maken en bewerken (net als op sociale mediaplatforms) om te delen met je fans.


Deezer artiestenbiografie aanpassen

In de sectie Artist Edition van Deezer Backstage kun je ook een artiestenbiografie toevoegen en bijwerken in meerdere talen, waaronder Engels, Frans, Portugees, Chinees, Duits en meer.


Je biografie wordt in elke taal weergegeven, afhankelijk van wie deze bekijkt, dus het kan de moeite waard zijn om hem te laten vertalen als je je op fans in een bepaald land richt.


Als je een nieuwe artiest bent, kun je hier meer lezen over hoe je een artiestenbiografie schrijft.Hier kunt u ook "Highlights" toevoegen. Alle nummers die je aan Highlights toevoegt, worden prominenter op je Deezer-profiel weergegeven. Houd er echter rekening mee dat Deezer prioriteit geeft aan het markeren van nieuwe muziek gedurende de eerste 30 dagen na release.


Muziekanalyses bekijken op Deezer

Als je naar het tabblad Analytics bovenaan het Deezer Backstage-dashboard gaat, kun je allerlei interessante gegevens over je muziek bekijken.Deezer Backstage biedt informatie over de volgende datapunten die allemaal kunnen worden gefilterd op tijdframes en releases:


- Totaal streams

- Unieke luisteraars

- Gemiddelde dagelijkse luisteraars

- Afspeellijstfuncties

- Toplanden en -steden

- Best presterende nummers


Artist Analytics-services zoals Deezer kunnen echt helpen uw publiek te begrijpen en uw marketingcampagnes te optimaliseren. Met deze gegevens bij de hand, is het veel gemakkelijker om diep in te gaan op hoe je muziek precies presteert op Deezer en waar deze de grootste impact heeft.

ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

  • Instagram