Een succesvolle team bouwen

Alleen omdat je een onafhankelijke muzikant bent, wil nog niet zeggen dat je jezelf niet kunt omringen met een geweldig team van mensen om je carrière nog verder vooruit te helpen.


Het opbouwen van een sterk team om je heen en je muziek kan echt een verschil maken voor je lange termijn carrière.


Het is waarschijnlijk dat u aan het begin van uw carrière uw eigen manager, boekingsagent, promotor, enz. Bent ... Maar naarmate u zich ontwikkelt, is het belangrijk om de druk van uzelf te verminderen en meer op andere mensen te gaan vertrouwen.


Dus wat voor soort team zou je moeten bouwen? Laten we eens kijken naar enkele van de mensen met wie u zou moeten netwerken en contacten zou moeten leggen om uw team te versterken.


Onthoud dat u niet per se de diensten van al deze mensen en externe organisaties nodig heeft. U kunt uw team klein houden, waarbij mensen die u vertrouwt meerdere rollen vervullen. Hoe groter je wordt, hoe meer mensen je aan boord moet nemen om je carrière naar een hoger niveau te tillen.Manager

Een geweldige manager kan u helpen snel uw volledige potentieel te bereiken. Ze zijn verantwoordelijk voor elk aspect van je carrière, dus je moet samenwerken met iemand die je vertrouwt en vooral gelooft in jou en je muziek.


Het is niet nodig om aan het begin van uw carrière overhaast een manager te vinden. Veel opkomende artiesten zullen zichzelf lange tijd redden voordat ze een manager vinden (of gevonden worden door een manager) die bij hen past.


Lees meer over muziekbeheer.


Boekingsagent

Een boekingsagent kan u helpen om grotere en betere shows te krijgen. Hun hoofdverantwoordelijkheid is het boeken en coördineren van liveshows, waarbij ze meestal rond de 10% commissie voor hun diensten vragen. Dat kan van alles zijn, van festivalslots en eenmalige headline-optredens tot speciale optredens en wereldwijde tours.


U kunt online zoeken en contact opnemen met boekingsagenten, maar over het algemeen vindt een boekingsagent u, of u maakt kennis met een van de andere muzikanten en collega's.


Lees meer over het vinden van een boekingsagent.


Muziekdistributeur

Als je je muziek op de grootste platforms wilt uitbrengen, moet je je aanmelden bij een muziekdistributeur (ook wel bekend als een aggregator). Distributeurs (zoals ThePlugg NL) zijn de enige manier om uw muziek live te krijgen op services zoals Spotify, Apple Music en meer.


Lees meer over hoe u uw muziek kunt uitbrengen.


Publicist

Publicisten kunnen in verschillende vormen voorkomen. Ze kunnen een PR-bedrijf zijn, een eenzame persagent of pitchers op de playlist die contacten hebben bij Spotify en Apple Music. Publicist kan u helpen meer bekendheid te krijgen met uw muziek door deze te pitchen in publicaties zoals de muziekpers, online blogs en playlist-editors en meer.


De beste PR-managers hebben al een lange lijst met contacten en een geschiedenis van het veiligstellen van grote persaandacht en plaatsing van afspeellijsten voor muzikanten. Ze kunnen u helpen uw merk te ontwikkelen, namens u contact op te nemen met de pers en uw muziek te promoten bij invloedrijke journalisten.


Meer informatie over muziek-PR en een afspeellijst krijgen.


Muziek advocaat

Je hebt niet meteen een advocaat nodig, maar als je eenmaal echt geld begint te verdienen en grote kansen krijgt, kan een advocaat ervoor zorgen dat je legaal het juiste doet en dat niemand je misbruikt, vooral als het gaat om het ondertekenen van contracten en deals.


Een advocaat kan ook helpen bij het navigeren door de complexiteit van muzieklicenties, bijvoorbeeld als u coverversies uitbrengt of samples in de tracks gebruikt. Het licentiëren van muziek is echter iets dat u relatief gemakkelijk kunt bereiken zonder de hulp van een advocaat.


Meer informatie over muzieklicenties.


Radio-plugger

Een radio-plugger doet precies wat u zich voorstelt: uw muziek promoten bij radiostations om essentiële radio-uitzendingen te helpen landen.


Een goede radio-plugger kan je muziek pitchen naar grotere radiostations met grote luisteraarsaantallen. Als je om te beginnen zelf probeert te pitchen op de radio, probeer je dan te concentreren op kleinere lokale zenders om je kans te vergroten dat je vroeg wordt opgepikt.


Meer informatie over hoe u uw muziek op de radio kunt laten afspelen.


Ontwerper / fotograaf

Misschien ontwerpt u uw eigen afbeeldingen, logo's, website en posters? Dat is prima! Veel opkomende artiesten doen het allemaal zelf en behalen geweldige resultaten. Je kunt Photoshop immers online leren gebruiken met een beetje oefening.


Als u echter op zoek bent naar het verder ontwikkelen van uw persoonlijke merk en imago, of dat nu het maken van aanpassingen is of helemaal opnieuw begint, kan het werken met een ontwerper ervoor zorgen dat alles soepel, snel en volgens een professionele standaard verloopt.


Evenzo, als je een opvallende persfoto of geweldige foto's van je liveshows wilt maken, is het een must om een ​​professionele fotograaf aan te nemen.


Lees meer over het ontwikkelen van uw merk als muzikant.


Muziekuitgever

De hoofdverantwoordelijkheid van uitgeverijen is het pitchen van muziek voor tv, films en videogames. Dit soort deal wordt synchronisatielicenties genoemd en kan lucratief zijn voor zowel uw zichtbaarheid als uw financiën als u een grote synchronisatieplaatsing krijgt.


Meer informatie over het indienen van muziek voor tv en films.


Merchandising

Het verkopen van merchandise op optredens en online kan een nuttige extra bron van inkomsten zijn, maar je hebt iemand nodig om die merchandise te produceren en af ​​te drukken.


Een snelle Google-zoekopdracht zal lokale en landelijke bedrijven oproepen om uw aangepaste merchandise te bestellen.


Meer informatie over het verkopen van muziekmerchandise.


Videograaf

Werken met een getalenteerde videograaf kan uw muziekvideo's naar een hoger niveau tillen. Natuurlijk kan iedereen met de juiste apparatuur en inspiratie een fatsoenlijke muziekvideo maken, maar werken met een professional kan het verschil maken als je moeite hebt om te bereiken wat je van plan was voor je video te maken.


Lees meer over het vinden van een muziekvideograaf.

ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

  • Instagram