Het perfecte artwork voor je volgende single

De tijd is gekomen - je vers gemasterde nummer is klaar om in te plannen voor release - daarna wil je wat originele hoesjes vinden die bij je muziek passen en die opvallen tussen de zee van andere nieuwe releases.


In de meeste gevallen is het maken van albumhoezen het in dienst nemen van een grafisch ontwerper, kunstenaar of fotograaf - lijkt het eenvoudig genoeg? Breidt uw netwerk zich uit naar de juiste mensen om op te steunen en te helpen, wordt u beperkt door het budget, bezit u uiteindelijk het artwork, welke formaten moet u bouwen en exporteren om uw release te verkopen en promoten?Kunstwerken voor muziek zoeken en licentiëren

Copyright is een ingewikkeld beest en de grootste verrassing voor artiesten na het in opdracht geven van artwork is om te ontdekken dat tenzij een grafisch ontwerper de exclusieve rechten van de gemaakte afbeelding ondertekent, hij technisch gezien nog steeds de eigenaar is van je albumhoezen.


Door het verkrijgen van een exclusieve kunstlicentie krijgt de licentienemer [koper, u] het recht om het IP [kunstwerk] te commercialiseren met uitsluiting van alle anderen, inclusief de licentiegever [verkoper, kunstenaar]


Het is belangrijk om uw muziek uit te brengen en te promoten met de zekerheid dat u uw illustraties voor commercieel gewin kunt exploiteren.


Kunstwerken vinden die je aanspreken

Net als je muziek vertelt kunst ook een verhaal - neem pas genoegen als je iets hebt gevonden dat aansluit bij je project. Dat spreekt je werk aan. Dat spreekt je aan.


Kunst is subjectief, net als je muziek - hoe je er verbinding mee maakt, en iemand anders doet dat misschien niet om dezelfde redenen, maar in de kern is het verbonden. Albumillustraties kunnen het algemene concept versterken, de emotie of boodschap van de song (s) of uw project contextualiseren. Maak optimaal gebruik van deze troef.


Je verdient dat perfecte beeld, een beeld dat de betekenis van je muziek weergeeft. Kunstwerk dat het gewone beeldmateriaal overstijgt en iets dat je van jezelf kunt noemen dat niemand anders heeft. Een unieke creatieve stempel die je onderscheidt en je muziek eer aandoet.


Gebruik uw kunst om uw muziek te verkopen

Hoe meer redenen om uw release te promoten, hoe meer u kunt praten en met een publiek kunt communiceren. Je kunstwerk is niet alleen een miniatuur op je Spotify-profiel, behandel het zoveel meer - een excuus om op je sociale mediaplatforms te posten, je tourkunst, en wat merchandise te verkopen.


De artiest van wie je de kunst een licentie hebt gegeven, heeft een verhaal, neem dit op in je persbericht / sociale kopie, laat dit een dieper inzicht geven in de redenen waarom je met de kunst in verband bent gebracht. Je kunst is extra inhoud, gebruik het!

ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

  • Instagram