Spotify kondigt COVID-19 Music Relief-project aan

De aanhoudende COVID-19-pandemie heeft elk bedrijfsonderdeel getroffen en we realiseren ons nog steeds de volledige omvang van de gevolgen ervan voor alle bedrijfstakken. Met live-optredens die momenteel niet beschikbaar zijn als bron van inkomsten, zijn onafhankelijke artiesten vooral getroffen door de verplichte sluiting van sociale bijeenkomsten om de verspreiding door gemeenschappen te vertragen. De afgelopen week hebben we bronnen voor indie-artiesten geplaatst om deze crisis te doorstaan, en we zullen dat blijven doen naarmate er meer beschikbaar komen.

De nieuwste van die bronnen is het COVID-19 Music Relief-project van Spotify. De streaminggigant linkt naar een lijst met organisaties die financiële hulp bieden aan artiesten, en ze hebben beloofd om eventuele donaties aan die organisaties te verdubbelen tot de gezamenlijke waarde van $ 10 miljoen.Een nieuwe functie voor Spotify for Artists helpt u met het inzamelen van geld

Maar dat is niet alles van Spotify. Als onderdeel van hetzelfde Music Relief-project ontwikkelen ze ook een gloednieuwe functie voor artiestenprofielen waarmee artiesten rechtstreeks geld kunnen inzamelen bij hun fans. Dit geeft artiesten de mogelijkheid om hun volgers rechtstreeks op hun artiestenprofiel te linken naar een fondsenwervingssite van hun keuze.

Hoewel sommige services zoals YouTube en Twitch donaties van fans aanbieden via een tipoptie, is deze nieuwe Spotify-functie op twee manieren anders:

  • Het stuurt luisteraars die op de link klikken naar een externe website, net zoals de bestaande ticket- en merchandise-links die artiesten aan hun profielen kunnen toevoegen.

  • Aangezien de links naar externe sites verwijzen, kan en zal Spotify geen deel van de geleverde bijdragen accepteren.

Wanneer wordt dit beschikbaar?

Er is geen actuele ETA over wanneer deze nieuwe functie wordt gelanceerd, maar artiesten die hun profiel op Spotify hebben geclaimd, kunnen zich hier van tevoren aanmelden. Spotify stuurt een e-mail naar alle artiesten die zich hebben aangemeld wanneer de functie live is.

En dit zou een goed moment zijn om iedereen wiens muziek live op Spotify is en die Spotify for Artists niet heeft gebruikt, eraan te herinneren hun profiel hiervoor te verifiëren, voor deze nieuwe functie en een groot aantal andere voordelen.


Wordt dit een tijdelijke functie?

Hoewel het nog afwachten is of deze functie een permanent onderdeel van Spotify for Artists zal worden of slechts tijdelijk zal zijn tijdens de COVID-19-uitbraak, is het een van de vele voorbeelden van organisaties die tijdens deze crisis snel innoveren. Hoewel het een kleine zilveren voering is, zullen we op dit moment alle positieve punten aannemen.

ThePlugg

Playlist

Luister naar de heestste bangers

uit de Benelux!

Jouw muziek in onze Playlist krijgen?

Stuur je inzending via dit formulier.

Er is geen garantie op plaatsing.

Wij oordelen op talent, kwaliteit, potentie en imago.

02.png

Nieuwsbrief

  • Instagram